Tuesday, August 5, 2008

Resepi Puding Jebat

Resepi puding jebat. Satu resepi mudah untuk dicuba. Sesuai untuk minum petang dan untuk para tetamu. Jangan sampai tetamu tidak mahu pulang..sudah lah. Dengan bantuan video, saya kira ia lebih mudah difahami dan di ikuti. Akhir kata....Cuba dulu..baru tahu..
Bahan2
  1. Agar2
  2. 3 sudu tepung kastard
  3. 2 cawan santan
  4. 1 cawan gula pasir
  5. 1 biji telur ayam
  6. 2 jenis pewarna ( cth : hijau n merah )
  7. 1/2 cawan milo
  8. Satu sudu teh nescafe
  9. Air..untuk masak agar2.
Cara membuatnyer..apa kata anda menonton saja video. Senang dan mudah faham..

Resepi Puding Mable

Ini satu lagi puding yang tak kurang sedapnyer. Kepada peminat puding, puding ni harus di cuba...boleh di beri kepada tetamu or family. Kepada yang bujang, dijamin tak susah nak sediakan. Boleh le pas kepada mak or ayah mertua. Dijamin..anda bakal menantu kesayangan. Mari lah cuba tapi sebelum tu, meh tenguk bahan2 nyer pas tu tenguk video utk cara2 membuatnya...layan...

  • Bahan wajib - satu kampit agar2
  • 1 1/2 cawan gula pasir
  • Satu tin susu cair
  • 5 biji kuning telur
  • 50 gram mentega...50 gram je..bukan 50kg
  • 80 gram tepung Hun Kwee ...leh di beli kedai runcit or pasar raya
  • Perasa vanila satu penutup
  • Air...tenguk video untuk sukatan nyer
  • Perasa coklat or milo
  • Perasa strawberi..jika suka saja...kalau tak letak pun tak pe
Wokay..pi cari bahan2 nyer dulu..pas tu teruskan dgn video....selamat Mencuba...Jangan lupa tempah kek gula hangus tu..ahakz..sedap tuuuu.

PUDING TRIFFLE


Lebar Puding ini 200 x 200 mm.
Ketinggian 100mm


Mempunyai 3 lapisan utama.

1. Agar2 di sertakan buah peach.
2. Puding kastard yang disertakan dengan Swiss Roll Kopi.
3. Puding Rich Coklat dengan Swiss Roll Strawberry.


Setiap pembelian disertakan dengan Yogurt.
Yogurt megimbangi kemanisan Puding Triffle ini.
Pelbagai rasa dlm mulut anda.
Tak terbayang dek rasa.

HARGA : RM55.00

TEMPAHAN


** Pembayaran boleh di buat dengan bank in melalui Perbankan internet dan di ATM Machine ( Maybank ) juga COD ( Bayar masa Terima )


No Akaun Maybank : SMS untuk AKAUN ( Maybank )

Nama : Nor Lela Binti Nus
Handphone : 019 634 1552

Setelah pembayaran dibuat sila sms or call untuk info. Sila NYATA Kan Nama Penuh dan ALAMAT untuk urusan PENGHANTARAN.



Pembayaran ketika menerima barang juga dibenarkan untuk penghantaran percuma terhad kepada 3 biji kek or puding sahaja. Lebih daripada itu, deposit siperlukan sebagai tanda confirm.

Resepi Puding Jagung

Puding ni paling senang nak buat. Kalau pejam mata..sure..tak kan buleh buat nyer. Tapi dari feedback..masih ramai lagik yang gagal membuatnya. Kenapa erk..resepi ni tiada apa2 keistimewaan yang saya sembunyi...agaknyer depa tu pejam mata kot...jom kita pakat tenguk bahan2 nya dulu.....
  • Seperti biasa - agar2 satu kampit
  • Satu tin susu cair
  • Dah nama puding jagung..satu tin jagung krim
  • 1 cawan tepung kastard
  • 1 cawan gula pasir
  • Air - lihat video untuk sukatan istimewa
Wokay itu aje bahan2 nyer...senang kan. Murah jugak rasa nyer. Dah ada bahan2 tu..sila lah tenguk video. Mudah sangat..pastu jangan lupa order kek gula hangus teman yop...pemisi dulu..

DEVIL CAKE

VIEW - DEVIL CAKE


Harga : RM 60.00
Berat : 1.5 kg





Harga : RM 60.00
Berat : 1.5 kg



TEMPAHAN

** Pembayaran boleh di buat dengan bank in melalui Perbankan internet dan di ATM machine ( Maybank ).

No Akaun Maybank : SMS untuk AKAUN ( Maybank )


Nama : Nor Lela Binti Nus
Handphone : 019 634 1552

Setelah pembayaran dibuat sila sms or call untuk info. Sila NYATA Kan Nama Penuh dan ALAMAT untuk urusan PENGHANTARAN.



Pembayaran ketika menerima barang juga dibenarkan untuk penghantaran percuma terhad kepada 3 biji kek or puding sahaja. Lebih daripada itu, deposit siperlukan sebagai tanda confirm.




My Blog List