Tuesday, August 31, 2010

Biskut Corn Flakes 2


Biskut Merdeka...bukan nama biskut ni yea. Biskut ni nama nya Biskut CornFlakes. Jika sebelum ni biskut ini di buat untuk tempahan kini biskut ni saya buat untuk Biskut saya sefamily. Buat banyak sebab nak hantar ke rumah mak dan mak mertua termasuklah untuk family saya selepas pulang cuti beraya.

Biskut Mazola


Dalam sibuk menerima tempahan Kek ni...sempat jugak siapkan Biskut untuk raya ni. Biskut ni adalah yang paling diminati oleh asben dan adik ipar saya. Tak taw lah kenapa...saya rasa semua biskut raya sama sahaja....

Kek Gula Hangus En. Zulkarnain

Kek Gula Hangus ni adalah hasil tempahan Encik Zulkarnain daripada Bandar Baru Bangi, Selangor. Kek yang di order sempena Merdeka ini telah dihantar oleh asben pada awal pagi tadi. Apa pun...terima kasih kepada Encik Zulkarnain dan Selamat Meyambut Hari Kemerdekaan...

Monday, August 30, 2010

Biskut Laila


Biskut ni sebenarnya bernama biskut HATI. Itu lah yang diberi oleh si buku resepi. Oleh kerana saya tidak mengunakan acuan berbentuk hati maka saya tukarkan aje namanya. Kalau guna nama biskut HATI tapi tak berbentuk hati...nampak pelik plak. So saya nama kan biskut LAILA...ok kan..???

Kuih Goyang

Apa nama kuih ni erk...betul ke kuih goyang. Kuih ni saya buat pagi semalam. Macam warm up lah sebelum memulakan kerja2 dapur yang lain. Acuan nya saya beli di Nilai 3. Awal prosesnya asyik melekat je...hairan plak saya. Al Maklum pertama kali buat....selepas beberapa lama baru ok. Bunga dia pun tak berapa cantik.

Kek Mable dan Orange

Kek Pelangi aka Mable dan Kek Oren ni ditempah oleh seorang akak di Seksyen 4 ( Fasa 4 ) Bandar Baru Bangi. Alaaa akak yang saya tidak tahu nama tu. Bercerita pasal Kek Pelangi tu, Akak tu mahu saya letak perasa dan pewarna coklat sahaja. Emmm..dah bukan macam Kek Pelangi lah pulak tapi cara bancuhan nya masih sama....saya panggil Kek Pelangi Perasa Coklat. Harga Kek - RM18/pcs

Sunday, August 29, 2010

Kek Pelangi Moreh


Kek pelangi ni untuk Moreh di surau tempat saya. Ada jadual pemberian juadah untuk moreh. Dah sampai masanya kena lah sumbang sedikit. Bagus sebenarnya, berniaga - berniaga jugak...sumbangan sosial jangan diabaikan. Kek ni saya potong kecik2 supaya senang orang nak makan, kalau nak ikutkan asben dia tak kasi potong. Lagi cantik kalau tak potong katanya...pulak...saya kata tak baik nyusahkan orang...potong siap2 senang....asben senyap...dia yang tukang hantar...sebelum berbuka dia dah hantar....untuk orang berbuka sekali katanya.

Kacang Goreng Bertepung


Semalam jugak merajin kan tangan dan minda untuk membuat Kacang Goreng Bertepung. Ini ialah resepi Ibu Mertua. Mulanya sms adik ipar, sebab dia perwaris resepi ni. Lambat balasannya suruh asben call Bondanya pula...masa tu Ibu Mertua di ladang so terpaksa call semula. Tup-tup adik ipar send sms berserta resepi. Selang 2 minit Ibu Mertua pula call....pun beri resepi...bertuahnya badan, sampai 2 orang bagi resepi ni. Sekejap sahaja nak buat ni...tapi tang nak memilih kacang terbaik tu yang susah...asben le yang jadi mangsa. Apa pun telah siap sebaldi Kacang Goreng ni...siapa berhajat...sila lah ambil sket.

Kek Gula Hangus Hani

Kek Gula Hangus ni adalah untuk Hani yang berada di Impian Nilai. Beliau datang ambil sendiri di rumah dan khabarnya nak bawak ke Rawang. Hani sms dalam pukul 12pm semalam dan ambil dalam pukul 5pm. Memang kami tidak meyimpan stock so saya ada 5 jam untuk buat dan sejukkan Kek Gula Hangus ni. Ketika Hani ambil, kek ini masih suam-suam kuku dan asben saya punya lah risau takut Kek Ini berwap didalam bekasnya. Feed back dari Hani melalui sms, sedap katanya...alhamdulillah. Nanti order lah lagi ya Hani...Harga Kek Gula Hangus - RM27.00 ( 2 kilo ).

Saturday, August 28, 2010

Kuih Siput


Menu kuih raya yang pertama...Kuih Siput. Sebenarnya dah 2 hari siapkan baru sekarang nak xplore. Baru satu sahaja menu ni...nak kena tambah 2 3 menu raya lagi. Mungkin esuk akan buat lagik. Minggu2 akhir nanti dah sibuk untuk buat kek untuk pelanggan, masa tu memang tiada masa dah....

Puding Triffle...


Dalam banyak-banyak puding yang Asben buat, puding ini lah yang paling saya suka sekali. Setiap bulan wajib asben kena buat. Puding ni ada 7 lapisan dan ada 3 atau 4 rasa yang berlainan. Saya sebenarnya hairan bagaimana asben saya ni boleh berminat akan hal2 begini...sedangkan masa mula2 kahwin dulu dia memang tidak tahu memasak...terkenan apa agaknya erk...

Friday, August 27, 2010

Kek Coklat Ariff


Kek Coklat ini adalah untuk anak saya yang menyambut hari lahirnya pada 23hb Ogos dulu. Anak saya nak gambar Transformer tetapi sebab2 terbeli doraemon yang comel ni jadi dia pun accept jerk. Ingatkan dia tak maw tetapi dia terima tanpa banyak bicara. Selamat Hari Lahir Ariff...

Thursday, August 26, 2010

Kek Birthday Coklat Wan Maizatul


Kek Coklat yang bergambar Power Rangers ni adalah Hak Milik Kekal Cikgu Wan Maizatul. Mulanya Cikgu nak gambar Ultraman, satu Bandar Baru Bangi saya cari tetapi tidak berjumpa. Akhirnya Cikgu memilih Power Rangers ni. Terima Kasih Cikgu kerana Menempah kek ini.

Wednesday, August 25, 2010

Kek Pelangi


Kek Pelangi untuk seorang akak di Seksyen 4 Bandar Baru Bangi. Beliau order 3pcs semalam dan minta di hantar ke rumah sebelum 9.00am. Kek berharga rm18/pcs untuk berat lebih kurang 1kilo ini sesuai untuk Moreh. Open House sempena Hari Raya dan Jamuan or kenduri. Terima kasih kepada akak yang order ni...maaf still tak tahu nama biarpun beliau sudah acap kali order sebab lebih selesa membahasa diri beliau akak kerna dia memanggil saya dan suami ...ADIK...terasa muda pula.

Sunday, August 22, 2010

Kek Gula Hangus dan Kek Oren

Kek Gula Hangus dan kek Oren ini adalah tempahan dari Cikgu Khariah Mahayu ( Kek Gula Hangus ) dan Akamaliah ( Oren ). Penghantaran di buat hari ini. Semoga berpuas hati dengan rasanya.

Saturday, August 21, 2010

Kek Gula Hangus Untuk ROS...

Ini Kek Gula Hangus untuk Ros yang bekerja di Putrajaya. Asben yang hantarkan. Terima kasih Ros. Ros mendapat maklumat dari web so dari balas membalas sms sehingga terjadi aktiviti jual beli. Terima Kasih Ros...

Thursday, August 19, 2010

Kek Pelangi Sharol Nizam

Maaf tak de gambar kek pelangi sebab lupa nak ambil. Cuma ada gambar duit sebab ada kene megena dengan kek pelangi tu. Kek Pelangi di tempah oleh Encik Shahrol Nizam di Sungai Merab, Kajang. Asben yang gi menghantau dam Encik Shahrol pun membayarnya. Encik Shahrol xtra kan lagik dengan duit Korea ni ( WON )....ahakz....1000won ni bersamaan rm3.10 kata encik Shahrol....apa pun terima kasih encik shahrol...

Kek Gula Hangus Noraziyah

Kek Gula Hangus berharga RM27.oo ni ditempah oleh Noraziyah yang berada di Taman Pinggiran Sekamat. Ia telah di hantar oleh Asben pada pagi tadi. Terima kasih kepada Noraziyah...lain kali order lagik ya..

Muffin Dan Kek Gula Hangus Yusni


Muffin ni Cik Yusni yang di tempah pada semalam. Ia telah pun di pos ari ini. Harap2 ia boleh sampai esuk.

Kek Gula Hangus juga ditempah oleh Cik Yusni...

Siap bungkus dan di pos...

Tuesday, August 17, 2010

Biskut Corn Flakes

Pada minggu lepas, Kek Gula Hangus menerima lagik tempahan Biskut Cornflakes dari Farida. Orang yang sama menempah pada minggu sebelumnya.

Biskut yang siap di bungkus...sedia untuk di POS. Terima kasih kepada Farida.

Friday, August 13, 2010

Kek Gula Hangus untuk Cikgu

Kek Gula Hangus ni untuk cikgu jugak...tapi bukan yang selalu beli tu. Cikgu ni beli kek gula hangus untuk hantar ke surau or masjid. Juadah moreh katanya. Kepada cikgu yang lupa di tanyakan nama tu...terima kasih di atas pembelian ini.

Thursday, August 12, 2010

Biskut CornFlakes

Kelmarin dapat SMS dari seseorang yang nak TEMPAH biskut cornflakes. Terkejut jugak....post sebelum ini hanya suka2 buat biskut tersebut....kalau dah orang mahu....kita jual laa..

Biskut dah siap di balut oleh my asben....

Seorang kawan cadangkan syarikat ini utk post.....harap2 leh sampai hendaknya....

Wednesday, August 11, 2010

Kek Gula Hangus untuk Cikgu

Kek Gula Hangus ni untuk cikgu. Yang ni pun regular customer jugak....terima aksih kepada beliau kerana order kek ini...

Tuesday, August 10, 2010

Kek Gula Hangus Untuk Watie BSP

Terima kasih kepada Watie yang selalu order Kek Gula Hangus ni. Kali ini beliau order 2 pcs. Khabarnya kek ini untuk tetamu yang berkunjung ke rumah beliau....harapnya tetamu2 beliau suka akan kek ini....IsyaAllah..

Saturday, August 7, 2010

Kek Gula Hangus for Imran 06 08 2010

Kek Gula Hangus di tempah oleh kawan Asben iaitu Encik Imran. Kek ini untuk dia bawa balik ke kampung wifenya pada 07 08 2010. Semoga selamat sampai ke Kampung. Harga Kek ini RM27.00. Terima Kasih Encik Imran.

Kek Oren 06 08 2010

Kek Oren untuk seorang GURU di Sekolah Mengah Sungai Pelik. Harga RM18...kena tunggu asben balik keja baru boleh hantar. Terima Kasih....

Tuesday, August 3, 2010

Kek Gula Hangus untuk Cikgu

Ini Kek Gula Hangus yang sudah siap di bungkus untuk cikgu sekolah. Kek sudah di bungkus awal2 sebab nak tunggu asben yang pulang lewat dari kerja. Selepas suami mandi....terus pergi untuk hantar kek.....

Kek Coklat


Kek Coklat...saya buat untuk anak yang teringin makan kek. Lagi pun sudah lama tidak membuat kek untuk makan sendiri....jadi ada masa terluang maka terhasil lah KEK COKLAT ini dengan parutan Coklat Putih....

Monday, August 2, 2010

Order 02 08 2010

Kek Gula Hangus dan Kek Pelangi aka Mable ini di order oleh Watie di Uniten. Watie ni seperti biasa memang selalu order...sebab dia tokeh kantin. Terima Kasih watie

Kek Coklat

Kek Coklat untuk seorang CUSTOMER. Lupa plak nak tanya dengan adik IPAR...siapa gerangan TUAN punyer kek ini.....apa pun terima kasih kerna sudi tempah dari saya.

My Blog List