Tuesday, November 3, 2009

Puding Triffle...



Puding Triffle...RM 60.00...

Layer-layer utama :-
1. Agar2 + Koktel campuran buah buahan or pic
2. Swiss roll ( 2 layer )
3. Puding Kastard
4. Coklat rich

Cubaan Pertama...

Ini percubaan pertama saya dalam pembuatan MUFFIN/CUPCAKE...ada beberapa kekurangan yang perlu di perbaiki. Tima kasih kepada Asben dan Jiran2 yang memberi komen...komen2 anda amat di hargai...



Nyum...Nyum....lom di buka untuk JUALAN.....

Tuesday, October 13, 2009

Puding Kacang Merah...

Buku ni...asben suruh beli sebab ada kawan kata ada resepi puding. Walaupun asben keja malam...dia nak sangat carik buku ni...meroyan nak buat puding agaknyer. Jumpa buku ni kat Nilai 3...beli terus...

Walaupun asben keja malam...dia nak gak buat puding kacang merah ni...dia ambil dlm majalah saji tu. Tapi katanyer dia adjust sket sebab nak dptkan banyak...dan hasilnyer....seperti di atas. Puding ni guna santan...ada yang guna susu segar. Rasanyer...guna susu segar lagik sedap...

Buku ni ada customer bagi tenguk...dia tempah 3 puding yang semuanyer berlainan jenis. Termasuk satu resepinyer ambil dalam buku yang diberi.

Ini lah sample puding tu...asben buat satu dulu untuk try test puding dalam buku tu. Rasanyer sedap dan guna susu segar. Sedap sangat2.

Monday, October 12, 2009

TrioRASA


Puding Triorasa yang suami xplore di BLOG ini telah menerima tempahan...Asben tak cukup tangan dan terpaksa lah wife dia ni bantu...apa pun taniah buat my asben...boleh jadi hero puding lah macam ni...kan...?

HARGA : RM 17.00

Thursday, September 3, 2009

Taniah Buat CheKuna


Taniah buat Chekuna sebab berjaya membuat RESEPI PUDING JAGUNG...asben ada ckp, dia rasa seram plak kalau chekuna buat tak jadi...nanti apa kata dia plak. Kita pun cakap balik kat asben, kan selama ni buat jadi dengan resepi tu...usahlah risau...jadi punyer...lepas tu asben hanya senggih dan akhirnyer....mmg menjadi...hilang risau asben kita...kepada yang nak tenguk kuih2 lain di blog chekuna...leh ziarah di http://chekuna-rauna.blogspot.com/

Wednesday, September 2, 2009

Resepi Puding Roti Marble


Ini resepi puding terbaru asben buat tengahari tadi. Tah apa mimpinyer asben nak try buat, resepi ni dicedok dari blog AZURA yang pernah singgah ke sini dahulu. Sempat plak asben videokan dan upload dalam youtube dan post ke sini. Apa pun kepada yang ingin mencuba dengan bantuan video..sila lah cuba try test...kepada yang nak order Kek Gula Hangus...sila2 jangan memalu...


Resepi Puding Coklat...


Resepi puding coklat...

Untuk mencuba boleh lah tenguk video yang disertakan. Semoga berjaya. Terima kasih kepada my asben ( jebateja ) yang buatkan puding coklat ini dan mevideokannya juga.



Tempahan Kek gula hangus n puding klik sini
( Ejaan salah dalam video..magerin = majerin )

Friday, August 28, 2009

Puding TrioRasa




Nama puding ni trioRasa..asben buat semasa beliau bercuti semlm....lepas asben siap semuanyer..try le tanya asben kenapa tak ambil gambar dan buat video cara membuatnyer...asben jawap...LUPA...alahai....Puding ni ada banyak rasa...antaranyer pandan, ros, oren dan vanila...secara peribadi...puding ni mmg sedap....

Wednesday, June 24, 2009

Kuih Lapis...



Lama sangat tak membuat kuih ni...bz buat kuih untuk orang hikhik...kuih lapis ni KITA cuba 3 kali...baru berjaya...mula2 try...ingat senang rupanyer susah gak. Pada orang lain mungkin senang kot..tapi pada KITA susah plak. Yang no.3 ni ASBEN kata sedap...so LULUS le ujian....

Wednesday, June 10, 2009

Suami Ku Kembang Semangkuk


Suami ku memang kaki puding. Banyak puding dia dah buat dan banyak video yang dia hasilkan berteraskan cara2 membuat. Tapi banyak video dia yg dia simpan buat pekasam kerna dia terlampau sibuk dengan kerja. Kalau nak taw BLOG dia..leh lah KLIK SINI.
Tapi satu aku heran...sejak PUDING dia mendapat tempat dihati PELANGGAN2 tetapnyer...ada plak masa dia luangkan untuk membuatnyer walaupun bz. Bila mana aku tanya dia...tak nganggu keja dia ke ...dia hanya jawap....DEMI PUDING...SEGALANYER DIKORBAN KAN...adehhh...aku dapat rasakan..suami aku ni BANGGA sebab PUDING dia kerap mendapat TEMPAHAN....ADIOS suami ku.....

GAMBAR : PUDING MARBLE yg disiapkan dengan TURBO sebab ada orang TEMPAH n MAW cepat.....Dari Feedback orang tu..Rasanyer enak...ahakz....KEMBANG LAGIK SUAMI AKU....

Sunday, May 17, 2009

Kek Gula Hangus...Empat Segi

Permintaan daripada sorang customer untuk buatkan Kek Gula Hangus untuk nyer dalam bentuk 4 segi. Pagi tadi cari kat Nilai 3, loyang empat segi...pastu balik rumah terus buat. Alhaamdulillah berjaya...takut jugak kalau2 melimpah. Nampaknya lepas ni customer ada pilihan untuk order...4 segi or bulat?

Saturday, May 16, 2009

Kek Carot...




Ini adalah Kek Carot yang baru sahaja dimasak. Seorang customer dari Mantin kebetulan menempah Kek Gula Hangus dan Puding Mable menjadi hakim untuk Kek Karot ni. Setakat ini belum lagik menerima apa-apa komen daripada beliau. Harap kiranya dia dapat memberi komen beliau..tak kira lah positif or negatif.

Friday, May 15, 2009

Kek Coklat


Kek coklat yang di Order oleh seorang pelanggan. Alhamdulillah mendapat pujian. Tak lama lagik kami akan membukanya untuk jualan secara rasmi. Buat masa ini kami sedang mengkaji cara untuk packing. Pelanggan yang order baru2 ni tinggal berdekatan rumah so senang nak hantau ke rumahnya.

Sunday, May 10, 2009

Jual puding....


Jual puding..? Sesuatu yang tak pernah terpikir pun. Ingatkan ia sekadar hobi dan di videokan untuk kongsi resepi mudah. Namun sejak 2 3 bulan ni...ramai plak yg order puding. Kaget gak...sebab tak pernah terpikir nak jual. Tak pernah kira berapa kos nyer. Berapa plak nak jual? Macam mana plak nak packing. Masa mula2 jual dulu Puding mable( seperti dalam gambar atas)...tak sempat nak pikir cara packing...bagi je loyang. Minta pula si pelanggan pulangkan balik loyang. Uhukz. sib baik pelanggan tinggal dekat dan tak kisah nak pulangkan loyang.

( Puding Mable )

( Puding Jagung )

Now...kita rasa...alang2 dah ada pembeli puding..maka baik jual je. Harga RM15 untuk puding seberat 1.6kg ~ 1.7kg. Bekas 200mm x 200mm dan tebal puding 45mm. Puding kat atas tu adalah permintaan pelanggan untuk satu perjumpaan di PD. Depa order 3 kek gula hangus dan 3 puding. Bangga plak dapat jual puding...hobi yang bikin duit...kan?

Nak tempah kek Gula Hangus? Jom...klik SINI

My Blog List